Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2019 19:01 - Моралното "погребение" на интелекта в България
Автор: rainman Категория: Политика   
Прочетен: 805 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
 

Уморих се да повтарям, че с Историята не се воюва. Започнеш ли тази битка, предварително си я загубил. Освен всичко друго, този паметник е плод на скулптор/и. 
Трябва да се научим,наред с останалото, да ценим труда на хората във всички сфери.

Но и самата идея за "погребване" на паметника е някак си много символична и в тон с очертаващите се тенденции... Наскоро излезе един демографски доклад на ООН за България, та тази погребална вакханалия няма как да не пробуди някои размисли...

А с паметника на американските летци, какво трябва да правим тогава??? Да го заринем с тонове скрап?! Или със строителни отпадъци?!

Пръскат се милиони левове за грозни дивотии, които да запълнят мястото на бившия мавзолей... А, след като го събориха, трябваше да го оставят празно. Това щеше да е перфектна метафора за случващото се в България...

Дивотиите не спираме да ги мислим. Топоними променяме, паметници громим, боядисваме, люде, които са били с правилен партиен произход станаха най-големите борци с комунизма след 10.11. 89. Удобно ни е да забравяме и отричаме предходното, а така да си стоим в безпътица.

Всекидневно се чудите, как може такива хора да управляват държавата, но не се замисляте, че те отразяват перфектно българския преход. Липса на оригиналност, почтеност, достойнство от миналото, въпреки дали ни харесва или не, е равно на сегашното статукво.

                         ......

 

А аз се питам, един друг паметник не е ли подигравка с паметта на Списаревски и защитниците на София, или не?! Но, разни антикомунисти от номенклатурен произход са усложливи към тези в Козяк. Впрочем, и във Виена има пеметник на Съветските войници... Какъв ви е точно проблема с военните мемориали?! Да, РККА окупира България, и това е част от историята ни, както го има и 45 годишният период на Социализъм у нас. И това трябва да се помни. Този стремеж да се разруши, отрече, да се забрави, това което ни е предхождало, е и причината за безпътицата, в която сме. Войната с паметниците и символите, е изначално загубена война. Още преди да си я започнал, вече си я загубил. Морални загубеняци такива! Свастиката и петолъчката са изключително древни символи, нямащи нищо общо с националсоциализма и комунизма, но ВИЕ профанно воювате с тях. Все едно от тях ще излезне комунизма или нацизма. На глупака все някой друг му е виновен, все обръжаващото го му пречи. Той никога и за нищо, няма да потърси причините в себе си. Както се вика- на крив уй и космите му пречат.




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Като тук не ти харесва,
02.07.2019 19:17
напусни страната. Намери си по- интелигентна родина.
цитирай
2. rainman - .
02.07.2019 19:29
apostapostoloff написа:
напусни страната. Намери си по- интелигентна родина.


Я, на някой си, не му хареса съдържанието на публикацията ми, или не е съгласен с мен, та тръгна да ми казва да се махна... Че да няма различно мнение от това на сектантите, че цялото, единствено, неподправено и чисто зло идва от Путин/Москва. Еми, няма да се махна, няма да оставя диващината, изразена конкретно във война с паметници, да стане единствения начин на мислене в България. Ако това не ви харесва, вие се махайте!
цитирай
3. krumbelosvet - Да не забравяме
03.07.2019 03:47
С Мавзолея воюваше не България. Срина го "Валякът", човекът който, подобно на ЦвЦв най-често ходеше в САЩ. Той командваше "цветната революция". Когато Мавзолеят устоя на първото взривяване, "безплатно" от САЩ изпратиха специални разрушителни машини...
Защото Георги Димитров беше казал думите за Слънцето и въздуха, и за диваците и варварите. Нямаше у нас съветски военни бази, сега ИМА американски. И намаляхме от 9 на 6 милиона, и нямаме армия, заводи, здравеопазване, образование, и земята не ражда нищо освен зърно и малко грозде...
Смъртта дойде у нас с ВНОСНАТА "ЦВЕТНА РЕВОЛЮЦИЯ"...
цитирай
4. morskipesni - Това което се случва с ПАМЕТНИЦИТЕ ( памет, почит, поука, свяст и вс. друго!) е кощунствена гавра с паметта на поколенията!
03.07.2019 11:10
Такива държави НЕ ЗАСЛУЖАВАТ да съществуват!
цитирай
5. morskipesni - Май погрешка съм натисал гадната ръчичка (а няма undo)
03.07.2019 11:12
Извинявайте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rainman
Категория: Новини
Прочетен: 454573
Постинги: 223
Коментари: 170
Гласове: 574
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол