Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2017 19:50 - Преглед на новините
Автор: rainman Категория: Новини   
Прочетен: 1088 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Започвам с една кошмарна новина от село Драгоданово, където е открит в изоставена къща обезглавен 63 годишен мъж от селото. Главата му била намерена в съседен двор.
Първоначалната версич е, че е паднал върху счупен кинескоп. Според господата разследващи, човекът пада върху счупения кинескот, и хоп, главата му хвръква в съседния двор. 13 годишно моме от социално-педагогическия интернат в селото разказало, че в къщата, която се използва за проституция от децата в интерната, се е натъкнала на човека, и след като го е бутнала той пада на кинескопа.  Аз пък мисля, че 63 годишната жертва е отишал с намеренията да "бодне" нещо млада, а пък децата от интерната са видели лесна жертва за обиране. Вероятно са се и подигравали с отделената от шията глава, след като са я захвърлили в съседен двор.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/05/11/obezglaven-myj-v-dragodanovo-iskat-zakrivane-na-internata.340776

 

image




Отиваме на по-позитивна новина, а именно, че Марешки щял да строи жилища за бедни във Варна.  Жилищата щели да бъдат по 300 евро, което за 64 квадратен апартамен прави към 38 000 лв. Което за Варна си е доста ниска цена. Впечатление прави, че Марешки говори в първо лице мн. число - Ние.  Нормалният човек би се запитал кои са тези "ние". Като депутат М. няма право да оглавява компании, така че надали става въпрос за компания от неговата орбита. Най-вероятно говори за политически съратници, а може би и за неговия политически "баща" вожда Винету. Което, може би обеснява и тези цени, явно Марешки ще печели по друго направление- вероятно някаква данъчна измама. Както е май и в бизнеса му с горива.


 
Друга статия ни насочва към бедните работещи в Германия, които взимат по 10 евро на час. Ха да направим сравнение със ситуацията у нас. Чуждите "инвеститори" идват в България и за едно и също нещо у нас и родните си страни плащат десет пъти по-малко. Ние, обаче продължаваме като идиоти страдащи от стокхолмски синдром да се стремим да ги привличаме с low cost икономика. Ясно, че висок стандарт на живот няма да постигнем, нито ще се приближим до 1/3 от доходите в страните метрополии...
Обаче продължава да ни се набива в главите колко мързеливи и нископродуктивни сме. Така, заетите в Бг икономиката са 2.5млн. Тези два милиона и половина работещи издържат още 5 млн.- деца, пенсионери, цигани. Сега, от тези два милиона и половина извадете държавната и общинска администрация, военни, полицаи, заетите в услугите, и ще разберете, че една малка част реално произвежа благосъстоянието. Тоест, "ич не сме непродуктивна, а на против. Защо обаче се получава така? Казват, че един народ си заслужава политиците... дали е така, и дали изобщо имаш избор за нещо различно... Виждаме, за трети път ще ни управлява Б.Б., който принципно е феномен. Няма друг политик, който след подобни компромати, и изказвания, че Ханс Зайдел и Конрад Аденауер са му финансирали кампанията, да не се е самоубил политически. Б.Б. печели избори след избори. Хммм.... дали причината за това не е толкова в  него, колкото в опозицията му... Мнозинството от народа възприема, това което е близо до него, което е като него, а ония, десните- РБ, НР, Да България- които си придават изкуствена елитарност могат да бъдат индентифициращи за една малка градска част от суверена- средната и богата класа. Това е и причината през годините чалгата да се наложи, едни изпълнители като Графа и Мария Илиева са малко елитарни и няма как да бъдат възприети от мейнстрим слушателя.  
 Та, това бяха някои мои виждания и мисли.



Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Бедните немци взимат по 10 евро на час, т. е.
20.06.2017 21:21
1760 евро на месец. БРУТО!

Като им удържат само ДОД, който в Германия е 49, 6 %, те остават чисто с около 900 евро. Да, ама наемът на жилището, в което живеят е поне 1000 евро.

Всичко това идва да рече, че тази ваша публикация е повече от глупава. Вие сте невежа, който пише за неща, от които хал хабер си няма.

Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ проблем на България- страната е гъсто населена с некадърни простаци.
цитирай
2. rainman - .
20.06.2017 22:15
А вие, много кадърния, изкарахте, че немците са по-бедни от българите. Когато не ти достига е по-добре да си замълчиш, че да не се излагаш. Току-що се изложихте като кифладжия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rainman
Категория: Новини
Прочетен: 454824
Постинги: 223
Коментари: 170
Гласове: 574
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол