Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2020 21:38 - Работни премеждия
Автор: rainman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 540 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера, 19.01.20г. , забелязах липси в завода, който охранявам. Колегата Георги по телефона ми каза, че Ноември месец другия колега- Стефан- е забелязал цигани, там където са нарушенията, и е пренесъл две водопроводни тръби до нашата стая. Днес завъртях разговора със Стефан покрай въпросния склад, та той ми каза, че тръбите били от преди няколко години, когато е запушвана с подръчни средства пролука във вратата на въпросния склад. Очевидно ме излъга.

Подобно поведение от страна на колегите, е в разрез с моите разбирания за морал и работна етика. В досегашният ми професионален път в охранителната ф-ма, винаги съм съобщавал за факти и обстоятелства, настъпили в моя смяна, на колегите и ръководството. Премълчаването на обстоятелства, в крайна сметка може да доведе до настъпване на вреди в смените на колегите. Значи, премълчаване и криене, са неетични и неколегиални действия!

Честно казано, не проумявам как мъже, по-големи от мен с повече от десетилетие, не са се научили на елементарна отговорност и етика.

При това, подобно поведение не е за пръв път. Преди две години, по време на Великденските празници, се беше случила кражба на едни платна, ограждащи бивша кранова площатка.  Отново при Стефан. Човекът цял ден не бе информирал ръководството и поиска от мен на да си мълчим. Да, ама автопатрулите на фирмата обхождат по няколко пъти в денонощието завода. И, ако през деня не са забелязали липсите, то ако вечерта забележат- вината е моя. За щастие няколко месеца по-рано, имаше нападение на същата площатка, та тогава спасихме платната, та даже ги прибрахме в едно помещение, без да информираме завода. Идеята беше, ако стане кражба на някои от платната, прибраните да минат, че сме си свършили работата. Та, тогава успях да направя така, че и ние сме си свършили работата, та и Стефан да не пострада. 

А, от отсрещната страна срещам единствено опити за тарикатеене и прехвърляне на топката.

Все още не мога да проумея, опитите им да ме изпокарат с трети колега- Спас…  




Гласувай:
1



1. tonsun - Цял живот живях спазвайки правила, ...
20.01.2020 22:35
Цял живот живях спазвайки правила, устави, закони... И знам, че това е пътят! Няма общество без правила. И който ги нарушава трябва да си носи отговорността и да си плаща цената!
Няма как да се покриват изцепките на "тарикатите". И вменявайки вина на останалите за техните прегрешения.. просто това е една от долните фази на падение.
Не си длъжен по никакъв начин да покриваш някакъв дребен хитрец, който не уважава себе си, а какво ли остава за чест, респект и колегиалност! Бъди сигурен, че тия понятия са му непонятни и неизвестни!
цитирай
2. apostapostoloff - Цапни няколко
21.01.2020 08:50
чамовици и си глей кефа бе, шушляк!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rainman
Категория: Новини
Прочетен: 454090
Постинги: 223
Коментари: 170
Гласове: 574
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол